Wie zijn wij?

Bij Vier word je eerst verwelkomd door Flor. Door tijdens zijn studies altijd in bars en restaurants bij te klussen, bleek bij het afstuderen dat zijn passie voor de horeca te groot geworden was. Hij leerde de échte kneepjes van het vak tijdens de volgende jaren van zijn collega’s in het naburige ’t Vijfde Seizoen.

We willen graag een restaurant uitbaten zoals we er zelf graag gaan eten.
Aangezien we allebei graag onze eigen zin doen, moest het à la carte zijn.
En dan nog liefst met een uitgebreid aperitiefmoment!

Chef Lowie werkte na zijn koksopleiding aan Hotel– en Toerismeschool Spermalie te Brugge in verschillende keukens. Toen hij plots de kans kreeg om in Zweeds Lapland – het hoge Noorden – een keuken te gaan leiden, aarzelde hij geen moment. Een heel beperkte aanvoer van groenten, buitentemperaturen van -35°C en een keukenteam met wel 10 nationaliteiten onder je: die vier jaren boven de poolcirkel waren niet zonder uitdagingen. Wat daar ook is ontstaan is Lowies passie voor het koken op open vuur.

Vier. Dat staat voor vuur.

Vier. Dat staat voor vuur. Het is dan ook geen verrassing (misschien wel verassing) dat onze keuken gekenmerkt wordt door technieken op open vuur. Veel mensen associëren vuur met vlees. Vlees en vuur zijn een onmiskenbaar goddelijke combinatie die je bij ons ook zult vinden, maar we willen onze gasten graag laten kennismaken met wat je op een vuur zo nog allemaal kunt. Verwacht je aan een lichte keuken, met unieke vlees-, vis-, en groentebereidingen, gekust door het VIER.